Bra 1a maj i Eksjö och Mariannelund

Första maj-firandet i Eksjö kommun började i Eksjö där cirka 40 personer hade samlats i Vildparken för att lyssna på Thomas Gustafsson från regionen, Mikael Andréasson Eksjö Arbetarekommun samt Frida Engqvist från SSU.

Det bjöds på fika av Kommunal och popcorn av LO. Stämningen var god och alla ville gärna lyssna på det som sades.
Först ut var Mikael Andréasson Eksjö arbetarekommuns ordförande. Andréasson betonade att Socialdemokraterna nu är i majoritet och kommer göra allt för att leverera bra politik för vanligt folk för att på så vis få förnyat förtroende vid nästa val.

S-kvinnor var representerade av Vernisa Gazibara som talade om hur kvinnorna i länder med krig och konflikter drabbas med den nuvarande regeringens sänkta bistånd och bidrag.

Nästa talare var SSU:s Frida Engqvist som talade om de växande klyftorna och som hennes generation upplevt under hela sin uppväxt. Hon undrade var det Sverige  som stod upp för de svagare tagit vägen.

Regionrådet Thomas Gustafsson betonade i sitt tal de hårda ekonomiska villkoren som vi lever under idag. Han påpekade att den nuvarande regeringen inte ser till att hålla sin vallöften samt att den politik som nu förs inte ser till de svenska hushållens bästa. Gustafsson påpekade att ”Sverige och svenska hushåll behöver en politik som tar inflationen och dess konsekvenser på allvar. Som ser att politiska prioriteringar spelar roll. Att den ekonomiska politiken – rätt använd – både kan hålla prisökningarna i schack och samtidigt öka rättvisan. Det är ansvar och omfördelning. Det är smart ekonomisk politik.”

Efter mötet i Vildparken var det dags för flera av deltagarna att åka och lyssna på Magdalena Anderson inne i Jönköping. Dagen avslutades sedan på kvällen i Mariannelund med Mikael Andréasson och distriktsordföranden Sebastian Hörlin.

Sebastian Hörlin talade om hur Mariannelund är representativt för Sverige med naturen, företagarandan, människorna och gemenskapen. Och att Mariannelund är en viktigt del i hela Eksjö kommun. Hörlin påpekade att vi i år på 1a maj demonstrerar för hela Sverige.

Att Sverige är som bäst när vi håller ihop! Att vi är som bäst när vi ser till varandras likheter och påminner oss om att vi alla är medmänniskor.

facebook Twitter Email