Kommentar från vår riksdagsledamot

Vår riksdagsledamot, Diana Laitinen Carlsson, kommenterar här dagens misstroendeförklaring mot statsministern.

I dag har jag suttit i kammaren och röstat för att visa mitt stöd för statsminister Stefan Löfven och regeringen som jag har fullt förtroende för.

Dessvärre valde Vänsterpartiet, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna att tillsammans rösta för att avsätta Sveriges statsminister. Därmed faller regeringen och landet är försatt i en allvarlig politisk kris. Detta samtidigt som vi arbetar hårt för att ta oss ur en annan ytterst allvarlig kris. Sverige är i ett läge där Coronapandemin ännu inte är över och under den här tiden hade vi behövt hålla ihop. Många beslut kommer fortfarande behöva fattas, men nu har vi framför oss en period där det kanske inte kommer att vara möjligt.

De fyra partierna som nu röstat bort statsministern har inte heller någon gemensam plan för hur landet nu ska styras, eller för vad nästa steg ska vara.

De möjligheter som nu återstår är talmansrundor för att hitta ett regeringsalternativ eller extra val och statsministern har en vecka på sig att fatta beslut.

Jag kommer inte spekulera i vilket beslut som statsministern kommer att landa i, jag kommer ta en dag i taget, men jag är säker på att det kommer vara det han anser är det bästa för landet och befolkningen. Jag vet också att Stefan Löfven kommer fortsätta att söka samarbeten och breda lösningar också i det här svåra läget.

Det fokus Socialdemokraterna alltid har haft och alltid kommer att ha är det som är bäst för Sverige.

Diana Laitinen Carlsson
Riksdagsledamot & Ordförande Eksjö AK

facebook Twitter Email