Sebastian Hörlin har valts till distriktsordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län

Det var i samband med distriktskongressen i Vaggeryd den 1 april som man valde Sebastian Hörlin från Eksjö till ny distriktsordförande.

– Jag är väldigt stolt och tacksam för förtroendet. Med min bakgrund inom idrottsrörelsen jämför jag uppdraget som ordförande med att vara lagkapten inom idrotten, vilket jag nu fått möjlighet att vara i vårt partidistrikt. Men den viktigaste delen i denna jämförelse är att lagkaptenen inte vinner några matcher, utan att det är tillsammans som laget – och partiet – når nya framgångar, säger Sebastian Hörlin.

Som distriktsordförande kommer Sebastian att ha en viktig roll i att leda och organisera partiet på regional nivå. Som ny distriktsordförande har Sebastian Hörlin en spännande utmaning framför sig, och vi önskar honom all lycka och framgång i sitt nya uppdrag.

Sebastian är född 1991 och bor strax utanför Eksjö tillsammans med sin familj. Han är sedan 1 januari 2023 kommunalråd i Eksjö kommun. Sebastian har innan tillträdet som kommunalråd varit oppositionsråd (1 maj 2019-31 december 2022) samt innan dess varit aktiv som fritidspolitiker. Han är också adjungerad i styrelsen för Socialdemokraterna i Eksjö kommun (Eksjö Arbetarekommun). Sebastian är, med hänsyn till sitt uppdrag som kommunalråd, tjänstledig från sitt ordinarie arbete som Upphandlingschef på Höglandsförbundet.

facebook Twitter Email