lisa pelling

Expertförfattare till Eksjö – viktig kväll om sjukvårdens framtid med känd Eksjöläkare

Jämlik vård i framtiden. Hur ska den se ut? Det tänker statsvetaren och författaren Lisa Pelling reda ut vid sitt besök i Eksjö idag, torsdag, tillsammans med Eksjöläkaren Karsten Offenbartl.

Lisa Pelling är statsvetare, ledarskribent och chef för den fackföreningsfinansierade tankesmedjan Arena Idé. Hon har också varit med och författat boken Jämlik Vård – en handlingsplan.

Den boken blir tema för ett seminarium i Eksjö på torsdag kväll när Lisa Pelling gästar ABF och Eksjö Arbetarekommun (Socialdemokraterna i Eksjö kommun).

I boken presenteras tio förslag för att skapa en jämlikare sjukvård. Enligt Pelling har sjukvården i Sverige tagit fel riktning. Vinststyrd och ojämlik istället för behovsstyrd och jämlik.

– Lisa Pelling visar att det inte är för sent att rädda sjukvården och den svenska välfärden. Vi är mycket glada över att hon väljer att komma till Eksjö, säger Eksjö Arbetarekommun i en kommentar.

Seminariets moderator är den välkände Eksjöläkaren och Höglandssjukhusets tidigare chefläkare, Karsten Offenbartl som har djupa insikter om sjukvård på Höglandet och i Sverige.

facebook Twitter Email