Välbesökt första maj

Första maj-firandet i Eksjö kommun började i Mariannelund där cirka 30 personer hade samlats vid Filmbyn för att lyssna på talarna som var Sebastian Hörlin, Karsten Offenbartl och Frida Engqvist (SSU).  

Det bjöds på fika och stämningen var god trots det lite mulna vädret.

Efter detta var det firande i Vildparken, Eksjö, med första maj-tåg från ABF-lokalen. Talare där var Frida Engqvist (SSU), Darick Wardh (Kommunal), Sebastian Hörlin, Karsten Offenbartl och Carina Ödebrink (riksdagsledamot). På plats fanns cirka 120 deltagare som hade samlats för att lyssna och samtala. LO och Kommunal bjöd på korv och fika till den som ville.

Sebastian Hörlin

Oppositionsrådet Sebastian Hörlin var nöjd med dagen.

– Jag är glad att så många slöt upp och att vi kunde ses live. Jag tillträdde ju som oppositionsråd den 1 maj 2019 och det är också det enda år som jag, fram tills i år har fått första maj-tala på fysiska platser. Visst fungerade de digitala lösningarna när situationen så krävde men det här är ändå något annat, något fantastiskt och det är ett år som detta vi kanske behöver det som mest – att få samlas och känna kraften och gemenskapen i vår rörelse.

Sebastian Hörlin uttryckte även i sina tal vikt en av gemenskapen inom folkrörelsen och socialdemokratiska partiet:

För kom ihåg partivänner – att gemenskapen är, och förblir, vår största styrka. En gemenskap som grundar sig i, och vägleds av, samma värderingar som har väglett socialdemokrater i över hundra år – Frihet, jämlikhet och solidaritet.
facebook Twitter Email